140 g bloem
40 g cacao poeder
1 theelepel baksoda
90 ml karnemelk
1 theelepel vanille essence
80 g boter
140 g zachte bruine basterdsuiker
1 ei (losgeklopt)
Benodigdheden
De Wilton Whoopie Pie pan (verkrijgbaar in onze winkel)
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Zeef de bloem, het cacaopoeder en de baksoda in een kom.
Meng de karnemelk met de vanille essence en zet even apart.
Mix de boter en de suiker samen in een kom tot een gladde massa, voeg daar langzaam het losgeklopte ei aan toe; Voeg hierna de droge ingrediënten toe, hou lucht in de mix en meng tot je een egale kleur krijgt, niet langer.
Doe de mix in een spuitzak en spuit in de panholtes. Bak in de oven gedurende 8 minuten.
Ondertussen kunnen we onze vulling maken voor de whoopie pies!
Ingrediënten
50 g zachte boter
100 g gezeefde bloemsuiker
150 g philadelphia roomkaas
1 theelepel vanille extract
eventueel een kleurstof
Werkwijze
Meng de boter met de bloemsuiker, voeg daarna de kaas en het vanille extract toe (en eventueel de kleurstof). Meng tot je een gladde vulling hebt.
Haal de whoopie pies uit de oven en laat afkoelen. Eens afgekoeld smeer je de vulling op de ene helft en plak je de bovenkant erop.
Indien gewenst kan je je whoopie pie nog versieren met een topping in een leuk kleurtje.
Hiervoor heb je nodig :
140 g gezeefde bloemsuiker, 2 eetlepels water en kleurstof in de gewenste kleur.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten