Als je zoals ik graag taart serveert of eet maar geen zin hebt in bakken op een zonovergoten dag, probeer dan deze heerlijke chocolade cheesecake.
Ingrediƫnten
- 150 gr digestive koekjes
- 45 gr boter
- 110 gr suiker
- 120 ml slagroom
- 150 gr pure chocola, gesmolten en afgekoeld
- 2 eetlepels cacaopoeder, gemengd met wat heet water
- 200 gr roomkaas
- Verkruimel de koekjes en meng dit met de gesmolten boter en 1 eetlepel suiker. Druk dit op de bodem van een taartvorm van 18 cm en zet deze in de koelkast.
- Sla de slagroom stijf. Voeg de gesmolten, afgekoelde chocolade toe, en dan de cacaopoedermix. Meng goed door en zet apart.
- Klop de roomkaas en de resterende suiker samen. Meng hier voorzichtig het room/chocolademengsel door.
- Verdeel het mengsel over de bodem in de taartvorm. Zet de vorm dan 1 uur in de vriezer.
- Zet de taart nog 30 minuten in de koelkast en serveer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten