vrijdag 10 februari 2012

Rozen Cupcakes

Rozenconfituur, rozenthee. Je hebt het tegenwoordig allemaal. Dus waarom geen cupcakes met rozenwater en gesuikerde roosjes? Deze super romantische cupcakes zijn een echte streling voor de tong.
Hier volgt een recept uit de "Cupcakes from the Primrose Bakery" dat u bij ons kan kopen.

voor 12 cc

Voor de cakejes:
  • 110 g boter, op kamertemperatuur
  • 225 g fijne kristalsuiker
  • 2 grote eieren
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 125 g gewone bloem
  • 1/2 tl rozenwater
  • 120 ml halfvolle melk, op kamertemperatuur

Verwarm de oven op 180°C/gasstand 3.
Doe de boter en suiker in een grote mengkom en mix het beslag ongeveer 3-5 minuten met een elektrische handmixer, tot het bleek en glad is. Voeg de eieren, een voor een, aan het mengsel toe en mix na elk ei enkele minuten.
Meng de twee soorten bloem in een grote kom. Meng een beetje rosenwater met de melk in een kom en voeg meer toe op smaak. Voeg een derde van het bloemmengsel toe aan het beslag en meng goed. Voeg dan een derde van het melkmengsel toe en meng weer. Herhaal dit tot alle bloem en melk toegevoegd zijn.
Schep het beslag in papieren vormpjes tot ze tot tweederde zijn gevuld en bak de cakejes 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Een in het midden erin gestoken spies moet er schoon uitkomen. Laat de cakejes kort in de vormpjes afkoelen voor u ze op een taartrooster zet om ze koud te laten worden.

Voor het glazuur:
  • 115 g boter
  • 4 el halfvolle melk, op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • 500 g poedersuiker, gezeefd
  • 1/2 tl rozenwater
  • roze levensmiddelenkleurstof (naar wens)
Klop de boter, melk, het vanille extract en half de poedersuiker op met een elektrische mixer in een mengkom tot het beslag glad is. Voeg geleidelijk de rest van de poedersuiker toe en mix nogmaals tot het beslag glad en romig is. Voeg het rozenwater op het einde toe en mix grondig.
© Cupcakes from the Primrose Bakery

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen