donderdag 29 september 2011

Heksenvingers

Deze knoestige vingers gaan uw Halloween festiviteiten een griezelig handje helpen. Wilde kleuren, gedurfde hagelslag, diverse chocolaatjes en gekleurde suikers geven deze koekjes precies de vonk die ze nodig hebben om op deze gelegenheid rond te spoken.

Ingredienten:
(voor ongeveer 36 koekjes)
  • 225 gram zachte boter
  • 300 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel kleurloos amandel extrac
  • 350 gram bloem voor alle doeleinden
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • Assortiment van "Icing Gels", "Candy Melts", sprinkles, gekluerde suikers en "Jimmies" voor het decoreren
Stap 1
Verwarm de oven voor op 178°C. Bevochtig de "Wilton Finger Cookie Pan" holtes met plantaardige pan spray.

Stap 2
Sla boter en suiker met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid in een grote kom tot het goed gemengd is. Klop het ei en de smaakextracten, meng goed. Combineer bloem en zout, voeg het botermengsel toe. Klop weer tot een goed gemengde massa. Verwijder de helft van het deeg uit de kom en zet dit opzij. Voeg 2 eetlepels cacaopoeder aan het resterende deeg, mix totdat het volledig is opgenomen. Druk het deeg in voorbereide holtes (zodat het reliƫf er zeker in zit), vul elke holte slechts voor 2/3.

Stap 3
Bak 9-10 minuten of tot ze licht bruin zijn rond de randen. Laat ze afkoelen in de pan voor 10 minuten. Draai de pan ondersteboven en tik er lichtjes op om de koekjes te verwijderen. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.

Stap 4
Versieren koekjes met glazuur, gels, gesmolten snoep, hagelslag en suikers, zoals gewenst.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen