maandag 17 oktober 2011

Pompoen cupcakes

Alle gelegenheden zijn een excuus om cupcakes te eten! Dus waarom niet Halloween? Terwijl de kids buiten bezig zijn een jaarvoorraad snoep bij elkaar te sprokkelen kan jij je rustig in de zetel zitten met een tasje thee en een overheerlijke cupcake. Een echte seizoensaanrader, zeker als je met verse pompoenen werkt!
Hier volgt een recept uit "The Hummingbird Baking Book" dat u bij ons kan kopen.

voor 12 cc

Voor de cakejes:
  • 120 g bloem
  • 140 g fijne kristalsuiker
  • 1 el bakpoeder
  • 1 1/2 tl kaneel
  • een snufje zout
  • 40 g boter, op kamertemperatuur
  • 1,2 dl volle melk
  • 2 eieren
  • 200 g pompoenpuree
Verwarm de oven op 170°/gasstand 2-3.
Doe de bloem met suiker, bakpoeder, kaneel, zout en de boter in de kom van een keukenmachine met het kunststof deegmes (of gebruik een elektrische handmixer) en klop op de laagste stand tot alles is vermengd en het mengsel een zanderige consistentie heeft.
Voeg geleidelijk de melk toe en klop tot alles goed is vermengd. Voeg de eieren aan het bloemmengsel toe en klop op de middelste stand tot alles is opgenomen (schraap nog niet opgenomen ingrediƫnten van de wand van de mengkom met een pannenlikker in de kom). Schep de pompoenpuree met een metalen lepel door het beslag tot het gelijkmatig is vermengd.
Schep het beslag in de papieren vormpjes tot ze twee derde zijn gevuld en bak de cakejes in 20 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin, het gebak moet terugveren als u op de bovenkant drukt. Laat de cakejes kort in de vormpjes afkoelen voor u ze op een taartrooster zet om ze helemaal koud te laten worden.

Voor het glazuur:
  • kaneel om te bestuiven
  • 300 g poedersuiker, gezeefd
  • 50 g boter, op kamertemperatuur
  • 125g verse roomkaas
Klop de poedersuiker en de boter in een keukenmachine met een kunststof deegmes (of gebruik een elektrische handmixer) op de middelste stand tot alles goed is vermengd. Voeg de verse roomkaas toe en blijf kloppen tot hij volledig is opgenomen. Schakel de machine nu naar de hoogste stand. Blijf minstens 5 minuten kloppen tot het glazuur bleek en luchtig is. Klop niet te lang, omdat het glazuur dan vloeibaar wordt.
Schep als de cakejes koud zijn het verse roomkaasglazuur erop en bestuif ze licht met kaneel.
© The Hummingbird Baking Book

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen