woensdag 1 augustus 2012

Pindakaaskoekjes

Ingrediënten (voor 24 stuks)

225 g boter, op kamertemperatuur
200 g fijne kristalsuiker
200 g lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
1/2 theelepel vanille-extract
240 g pindakaas met stukjes noot
340 g bloem
2 1/2 theelepel zuiveringszout
1/2 theelepel zout
75 g pure chocolade grofgehakt

4 bakplaten, bekleed met bakpapier






Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170°C

Doe de boter en beide soorten suiker in de kom van een keukenmachine, gebruik het deegmes (of gebruik een elektrische handmixer) en klop tot het een bleke romige massa is. Voeg de eieren een voor een toe, klop kort en schraap steeds de nog niet opgenomen ingrediënten van de wand van de mengkom. Schakel de machine naar de laagste stand en klop de vanille en de pindakaas door de botermassa.

Voeg bloem, zuiveringszout en zout toe en blijf kloppen tot het een zacht deeg is. Schep de gehakte chocolade erdoor tot hij gelijkmatig in het deeg is verdeeld.

Zet 6 gelijke bergjes chocoladedeeg op elke voorbereide bakplaat; houdt ze iets uit elkaar zodat ze kunnen uitlopen.

Bak de koekjes 10 minuten in de warme oven tot ze vrij plat en langs de rand goudbruin zijn.
Lat de koekjes kort op de bakplaat afkoelen en leg ze daarna op een rooster om ze helemaal koud te laten worden. Ze moeten zacht en een beetje taai zijn.




@uit het Hummingbird bakboek

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen