dinsdag 13 maart 2012

Cupcake Pops

Cupcakes op een stokje: Heerlijk!


Cupcake Pops
Benodigdheden
(voor 48 cupcake pops):
  • 500 g kant en klare cake mix
  • 450 g kant en klaar glazuur
  • 900 g chocolade candy melts
  • 450 g roze candy melts
  • M&M's of soortgelijke snoepjes
  • strooisels
  • 1 cakeblik van 22,5 x 32,5 cm
  • grote mengkom
  • grote metalen lepel
  • twee bakplaten
  • bakpapier
  • huishoudfolie
  • bloemvormige koekjesuitsteker (3cm breed bij 2 cm diep)
  • 2 diepe magnetronbestendige kommen
  • 48 lollystokjes
  • cocktailprikkers
  • blok piepschuim

Werkwijze
Bak de cake volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat helemaal afkoelen.

Verkruimel de afgekoelde cake boven een grote mengkom. Er mogen geen grote brokken meer in het cakekruim zitten.Voeg 3/4 van het pakje glazuur toe en meng dit met de bolle kant van een grote lepel goed door de cakekruimels. Opgelet!: Als je te veel glazuur gebruikt worden de cakebolletjes te vochtig.

Het mengsel moet smeuïg genoeg zijn om er balletjes van 3 cm groot van te kunnen draaien die stevig genoeg zijn om hun ronde vorm te behouden. Draai het cakemengsel met de hand tot bolletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Dek af met huishoudfolie en zet enkele uren in de koelkast, of leg ca. 15 minuten in de diepvries. De bolletjes moeten stevig zijn, maar niet bevroren.

Neem de bakplaat uit de koelkast of diepvries en tover de cakebolletjes om in cupcakejes. Neem een bolletje en rol er een cilinder van. Schuif die vervolgens in de bloemvormige koekjesuitsteker. Elk hoekje van de uitsteker moet met het cakemengsel gevuld zijn; het overtollige mengsel vormt aan het ene uiteinde de bolle bovenkant van het cupcakeje.Je kunt je duim gebruiken om de onderkant van het cupcakeje vlak te houden terwijl de rest van het mengselaan de andere kant van de uitsteker uitstulpt tot de bolle bovenkant. Als je tevreden bent over de vorm van het cupcakeje, duw je het voorzichtig van onderaf uit de uitsteker.

Zet het cupcakevormige cakebolletje rechtop terug op de met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de overige cakebolletjes.


Zet de bolletjes, als je ze allemaal tot cupcakejes hebt omgetoverd 5-10 minuten terug in de diepvries zodat ze mooi stevig blijven.

Laat, terwijl de cakejes staan te koelen, de chocolade candy melts voor de onderkant van de cupcake pops smelten.

Doe de candy melts in een diepe, magnetronbestendige kom. Laat de candy melts smelten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de kom steeds 30 seconden in de magnetron op middelhoog vermogen en roer tussendoor met een lepel. Je kan de candy melts ook au bain-marie verwarmen. Zorg er in beide gevallen voor dat de coating niet te warm wordt.

Nu kun je de bolletjes in de gesmolten candy melts gaan dompelen. Neem één cupcakevormig bolletje vast bij de bolle bovenkant en dop de onderkant in de gesmolten chocolade candy melts tot waar de bolle bovenkant begint. Haal het cakeje uit de coating, draai hem op zijn kop en maak draaiende bewgingen met je hand, zo kan overtollige coating iets naar beneden lopen.

Zet de pops met de gedipte kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Doop terwijl de coating nog vloeibaar is direct het uiteinde van een lolllystokje ongeveer 1 cm in de gesmolten candy melts en steek het stokje recht in de vlakke, met chocoladecoating bedekte onderkant van het cupcakeje.Duw het stokje hierbij niet verder dan halverwege het cakeje. Laat de chocoladecoating goed uitharden.

Smelt dan de roze candy melts. Houd de lolly bij het stokje vast en doop de bovenkant van de cupcakejes in de gesmolten roze candy melts. De coating moet de nog kale bovenkant helemaal bedekken tot aan de rand van het chocoladelaagje. Haal uit de coating en draai hem rechtop.

Werk terwijl de coating nog vloeibaar is met een cockatilprikker de plekjes bij waar nog geen coating zit. Leg vervolgens 1 M&M met de M naar beneden boven op het cupcakeje en versier met strooisels.

Steek de cupcake pop in het piepschuim en laat goed uitharden.

Steek ze in doosjes of traktatiezakjes en klaar zijn deze cupcake pops!

(Uit het boek Cake Pops door Angie Dudley- verkrijgbaar in onze winkel)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen