woensdag 28 maart 2012

Red Velvet Donuts

Iedereen heeft het over de red velvet cake of cupcakes maar wist je dat je ook zo'n heerlijke donuts kan maken? In de wilton pan is het zo eenvoudig als maar kan en bovendien nog gezond(er) ook!

Ingredïenten
6-Cavity Doughnut Pan
480 g bloem
2 eetlepels cacao poeder
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel natriumbicarbonaat
1/2 theelepel zout
90 g boter (op kamertemperatuur)
300 gr suiker
2 eieren
180 ml karnemelk
1 theelepel vanille-extract
1 1/2 eetlepel rode kleurstof


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en het cacaopoeder in een grote kom. Voeg daar de suiker bij. Voeg daar één voor één de eieren bij tot je een smeuïge massa hebt, daarna voeg je de boter toe en dan de karnemelk, als alles goed gemixt is voeg je ten slotte de kleurstof toe.

Vet de wilton donut pan in met easy cake spray en vul elk donutgaatje tot 2/3. Dit gaat het gemakkelijkste als je het deeg in een spuitzak doet en zo de donutpan opvult.

Bak de donuts in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten (als je er een tandenstoker insteekt mag er geen deeg meer aanhangen). Laat een klein beetje afkoelen en versier dan de donuts met de gewenste topping. Dit kan gewoon suiker zijn maar ze zijn heerlijk met een roomkaas frosting. Hieronder het receptje:

Roomkaas frosting

red velvet donuts120 g boter op kamertemperatuur
roomkaas
300 g poedersuiker
1 theelepel vanille- extract

Meng de boter en de roomkaas goed samen, voeg het vanille extract toe (indien gewenst) en voeg daarna beetje bij beetje de poedersuiker toe tot je de gewenste zoete smaak hebt.

Nu kan je de donuts hierin dippen! Versier eventueel nog met kleurrijke sprinkles.

Smakelijk!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten