dinsdag 3 april 2012

Paascupcakes


 

Ingrediënten :

150 g boter (op kamertemperatuur)
150 g suiker
130 g zelfrijzende bloem
20 g maïszetmeel (maïzena)
1 theelepel vanille extract (of een ander smaakje dat je graag lust)
2 eetlepels melk (op kamertemperatuur)
3 eieren

voor de versiering :

Royal icing
witte fondant
oranje fondant
zwarte fondant
gele fondant
(of oranje, zwarte en gele kleurstoffen om de witte fondant te kleuren)

Benodigdheden :

Cupcakevormpjes + pan
Ronde koekjesuitsteker
small daisy cutter
small star cutter

Werkwijze :

Oven voorverwarmen op 160°C.

Mix de suiker en de boter samen met het vanille extract ongeveer 5 minuten. Voeg daarna 1 ei, 1/3 van de bloem  en een beetje melk toe, mix tot alles goed samen is gevoegd en herhaal dit tot alles samen is gemengd.

Verdeel het deeg in de cupcakevormpjes en bak ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven en laat ze ongeveer 10 minuten afkoelen in het bakblik, haal ze daarna uit het bakblik en laat ze verder afkoelen.

Als de cupcakes afgekoeld zijn smeer dan  icing op de cupcakes. 

Voor het kuikentje :

Neem 350 g gele fondant, 50 g oranje fondant (bekje - zie hieronder), 10 g zwarte fondant (ogen- zie hieronder) en 90 g witte fondant (ogen- zie hieronder)
Rol de gele fondant uit en steek cirkels uit met de ronde koekjesuitsteker, leg deze cirkels over de met icing ingesmeerde cupcakes en leg dit goed met je vingers.
Maak een plukje haar uit de gele fondant met de daisy cutter. 

Voor het eitje met de beentjes:

 Rol gele fondant uitgebruik de ronde koekjesuitsteker voor een cirkel, leg deze cirkel op de cupcake. Rol dan witte fondant uit en maak ook hierin een cirkel.  Gebruik de small star cutter om 2 stervormen aan de onderkant van de cirkel uit te snijden. Plak dan de cirkel op de cupcake met de gele cirkel.
Rol 2 worstjes uit de oranje fondant voor de beentjes en snij dan nog 2 stukjes voor de voetjes. Geef textuur aan de beentjes met een cocktailprikker. Plak de beentjes in de stervorm. 

Kuiken uit eitje :

Rol gele fondant uit en gebruik de ronde koekjesuitsteker voor een cirkel, leg deze cirkel op de cupcake.
Rol de witte fondant uit, steek een cirkel uit met de ronde koekjesuitsteker. Deel de cirkel in twee en snij met een scherp mes driehoekjes uit de rand, plak deze op de met gele fondant beklede cupcakes. 

Voor de bek :

Rol oranje fondant uit en snij kleine vierkantjes uit voor de bek.
Druk met een cocktailprikker diagonaal van de ene hoek naar de andere om een lijntje te maken (wel opletten en niet te hard doordrukken!) , plak deze op de kuikens. 

Voor de ogen :

Rol kleine balletjes witte fondant en druk ze plat in een ronde vorm. doe hetzelfde met de zwarte fondant, maar ietsje kleiner. Plak ze net boven de bek op de cupcakes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten