dinsdag 24 april 2012

Zebra cake met Sugar Sheets....

De (uiteraard!) eetbare Sugar sheets zijn handig in gebruik zelfs (of zeker) als je voor de eerste keer een taart, koekje of cupcake versiert! De gekleurde sheets of degenen met een patroon kan je gemakkelijk gebruiken om details op je taart te creëren. Met hun lichte zoete smaak gaan ze perfect samen met botercrème en fondant. Bovendien zijn ze handig om op te schrijven.

Hieronder geef ik een eenvoudig voorbeeldje van hoe je een taart versiert met de sugar sheets.

Ingrediënten: (Deze stapeltaart serveert 60 mensen maar je kan ze uiteraard ook kleiner maken)

Botercrème icing
1 Roze Sugar sheet
Piping gel
4 Zebra Sugar sheets

Benodigdheden:

6x2 in. ronde pan
8x2 in. ronde pan
10x2 in. ronde pan
cake cirkels
houten dowels
spatel
rotary cutter
Borstel (om de piping gel aan te brengen)
lat


Zo ga je te werk :

Bak de cakes met of zonder  hulp van je favoriete bakmix en smeer ze in met de botercrème.Zet ze op elkaar(gebruik hiervoor dowels zodat de taart niet in elkaar zakt.).

Voor de onderste, roze randjes, gebruik je de rotary cutter om slierten te snijden van +/-2.5 cm breed. (je hebt +/- 48 cm lengte nodig voor de bovenste laag, +/-63 voor de middelste en +/- 81 cm voor de onderste laag). Gebruik de piping gel om de slierten vast te maken aan de cake.
Snij slierten, met de rotary cutter, van +/- 7.5 cm breed van de lange zijde van de zebra sugar sheets. (je hebt +/- 48 cm lengte nodig voor de bovenste laag, +/-63 voor de middelste en +/- 81 cm voor de onderste laag). Bevestig aan de cake met de piping gel.

Je kan eventueel nog uit het roze papier bloemetjes maken en de taart verder versieren.Zo makkelijk kan het dus zijn om een elegante taart te serveren. Zeker het proberen waard!


Voor meer info en technieken mbt. de sugar sheets kan je altijd te rade gaan op http://search.wilton.com/?q=sugar+sheets#i=1&q=sugar+sheets&type=Techniques&u1=q&u2=type

Geen opmerkingen:

Een reactie posten