dinsdag 8 mei 2012

AardbeienkwarkcupcakesIngrediënten: (voor 12 cakejes)

120 g bloem
140 g fijne kristalsuiker
1 1/2 theelepel bakpoeder
een snufje zout
40 g boter, op kamertemperatuur
1,2 dl volle melk
1/2 theelepel vanille-extract
1 ei
12 grote aardbeien in stukjes gehakt
200 g volkorenbiscuits
verse roomkaasglazuur (zie recept onderaan)

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 170°C.

Doe de bloem met de suiker, het bakpoeder, het zout en de boter in een kom en klop op de laagste stand tot het mengsel een zanderige consistentie heeft en alles goed is vermengd.

Voeg de melk en het vanille-extract toe en klop op de middelste stand tot alles goed vermengd is (schraap nog niet opgenomen ingrediënten van de wand van de mengkom). Doe het ei erbij en klop een paar minuten tot het een glad beslag is.

Verdeel de stukjes aardbei over de papieren vormpjes. Schep het beslag erover tot ze tot 2/3 gevuld zijn en bak de cakejes 20-25 minuten in de warme oven tot ze lichtbruin zijn en het gebak terugveert als u op de bovenkant drukt. Laat de cakejes kort in de vorm afkoelen voor u ze op een taartrooster zet om ze koud te laten worden.

Breek de biscuits in stukjes en doe ze in een blender of keukenmachine. Schakel in tot de biscuits fijngemalen zijn. Schep als de cakejes koud zijn het verse roomkaasglazuur erop en bestrooi met het biscuitkruim. Leg bovenop nog een aardbei ter versiering.


Recept Roomkaasglazuur

Ingrediënten:

250 g poedersuiker, gezeefd
50 g boter, op kamertemperatuur
125 g verse roomkaas, koud

Klop de poedersuiker en de boter op de middelste stand tot alles goed is vermengd. Voeg de verse roomkaas toe en blijf kloppen tot hij volledig is opgenomen. Schakel de machine nu naar de hoogste stand. Blijf minstens 5 minuten kloppen tot het glazuur bleek en luchtig is. Klop niet te lang, omdat het glazuur dan vloeibaar kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten