woensdag 16 mei 2012

Hi Hat Cupcakes

Naar een receptje van Martha Stewart deze lekkere chocoladecakejes met marshmallowfrosting.

Ingrediënten

190 gr roomboter
190 gr pure chocolade
3 eieren
2 theelepels vanille-extract
250 gr kristalsuiker
Hi-hat cupcakes - 063
115 gr bloem

Voor de marshmallowlaag

  • 340 gram fijne kristalsuiker
  • 3 eiwitten
  • 1/4 theelepel wijnsteenzuur
  • 1,5 theelepel vanille-extract

Voor de chocoladelaag

  • 350 gram melkchocola
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Benodigdheden

  • mini - muffinvorm

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een mini-muffinvorm met papieren bakjes;
  2. Laat de boter en chocolade smelten in een pan op een laag vuur. Laat het mengsel even afkoelen.
  3. Klop in een kom de eieren los met de suiker en de vanille.
  4. Voeg het chocolademengsel toe aan het eimengsel. Klop met een garde.
  5. Voeg de bloem toe en klop totdat je een glad beslag hebt.
  6. Vul de mini-muffinvormpjes voor de helft met het beslag. Bak de cakejes 10 – 12 minuten in de oven of totdat een prikker er schoon weer uitkomt. Laat de cakejes helemaal afkoelen. Hi-hat cupcakes - 020
  7. Breng een pan met water aan de kook. Meng in een hittebestendige kom de suiker, 60 ml water, de eiwitten en het wijnsteenzuur. Klop met een elektrische mixer 1 minuut .
  8. Zorg dat het water nét kookt, zet dan de kom boven de pan met water (het water mag de kom niet raken) en klop op de hoogste stand gedurende 12 minuten. Haal de kom van het vuur, roer de vanille erdoorheen en klop nog eens twee minuten totdat je een dikke frosting hebt. Schep het mengsel meteen in een spuitzak en spuit ‘hoedjes’ op de cupcakes.
  9. Zet de cakejes anderhalf uur in de vriezer. Dit zorgt ervoor dat de frosting niet van het cakeje valt tijdens het dippen in de chocola. 
  10. Meng de chocola met de zonnebloemolie en smelt in de magnetron op laag vermogen (of boven een pan met water) Dip de cakejes in de chocola, draai ze schuin rond zodat alle kanten bedekt zijn. Laat even uitlekken en draai ze dan op een bord. Besprenkel eventueel met decoratie en laat even staan. Zet ze dan in de koelkast en bewaar ze daar totdat je ze gaat serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen