dinsdag 29 mei 2012

Chocolade Cheesecake (zonder oven!)

Als je zoals ik graag taart serveert of eet maar geen zin hebt in bakken op een zonovergoten dag, probeer dan deze heerlijke chocolade cheesecake.

Ingrediƫnten
Porties: 6
  • 150 gr digestive koekjes
  • 45 gr boter
  • 110 gr suiker
  • 120 ml slagroom
  • 150 gr pure chocola, gesmolten en afgekoeld
  • 2 eetlepels cacaopoeder, gemengd met wat heet water
  • 200 gr roomkaas

Bereidingswijze

  • Verkruimel de  koekjes en meng dit met de gesmolten boter en 1 eetlepel suiker. Druk dit op de bodem van een taartvorm van 18 cm en zet deze in de koelkast.
  • Sla de slagroom stijf. Voeg de gesmolten, afgekoelde chocolade toe, en dan de cacaopoedermix. Meng goed door en zet apart.
  • Klop de roomkaas en de resterende suiker samen. Meng hier voorzichtig het room/chocolademengsel door.
  • Verdeel het mengsel over de bodem in de taartvorm. Zet de vorm dan 1 uur in de vriezer.
  • Zet de taart nog 30 minuten in de koelkast en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen