dinsdag 5 juni 2012

Blondies

Brownies met witte chocolade....blondies dus.

Ingrediënten (voor ca. 12 stuks)


150 g witte chocolade, grof gehakt
125 g boter
150 g fijne kristalsuiker
2 eieren
1 1/2 theelepel vanille-extract
200 g bloem
een snufje zout
120 g gedroogde pecannoten, fijngehakt (je kan eventueel ook walnoten gebruiken)


een braadslee van 23x33x5cm, met bakpapier bekleed.

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 170°C
  • Doe de chocolade met de boter in een vuurvaste schaal en zet hem op een pan met zachtjes kokend water (zorg ervoor dat het water de bodem van de schaal niet raakt). Laat het mengsel tot een gladde massa smelten.
  • Neem de schaal van de pan. Doe de suiker erbij en roer tot alles goed is vermengd. Voeg de eieren en vanille aan de chocolademassa toe en blijf goed kloppen zodat de eieren niet stollen. Het is niet erg als het beslag eruitziet of het is geschift.
  •  Doe de bloem, het zout en de noten erbij en roer tot alles goed vermengd is en de noten gelijkmatig in het beslag zijn verdeeld.
  • Schep het beslag in de voorbereide braadslee en bak de koek 35-40 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en het gebak in het midden nog zacht. Laat de koek volledig afkoelen en snijd hem in 12 vierkantjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen