woensdag 6 juni 2012

De vertaling van Britse en Amerikaanse ingrediënten



Als je op het internet je favoriete receptje opzoekt, is er vaak verwarring over de vertaling van sommige ingrediënten vandaar dat ik hieronder een lijstje meegeef met de meest voorkomende...Moesten er nog dingen niet voorkomen, geef dan maar een seintje.....


A
Acetic acid: citroenzuur
All-purpose flour: gewone bloem, zonder rijsmiddelen
Allspice: piment of Jamaicaanse peper
Almond meal/flour: amandel meel of bloem, bij meel worden niet geblancheerde amandelen vermalen, bij bloem zijn het geblancheerde amandelen


B
Baking soda: zuiveringszout of natriumcarbonaat

Baking powder: bakpoeder
Blue cheese: blauwe schimmelkaas
Brown sugar: bruine suiker/bastaardsuiker
Buttermilk: karnemelk


C
Canola oil: koolzaadolie
Caster sugar: zeer fijne suiker
Cinnamon: kaneel
Clotted cream: heel dikke room, nog dikker dan slagroom (55%)

Cloves: kruidnagel
Cumin: komijn
Confectioners' sugar: poedersuiker
Corn syrup: maïssiroop

Cornstarch: maïszetmeel
Cottage cheese: hüttenkäse of huttenkaas of cottage cheese
Cream cheese: roomkaas (zoals Philadelphia)
Creme of tartar: wijnsteenzuur 



Double cream: dikke room (48%),


E
Egg yolk: eigeel
Envelope: pakje (bv. een pakje bakpoeder of een pakje gelatinepoeder)


F
Fleur de sel: zeezout
Fresh cheese: platte kaas of kwark


G
Ginger: gember
Grated (bv. lemon zest, ginger, cheese,...): geraspt
Ground (bv. almonds, cinnamon, ginger,..): vermalen, dus in poedervorm


H
Heavy cream: dikke slagroom (35-40%)


I
Icing sugar: poedersuiker


M
Maple syrup: ahornsiroop
Mixed spice: een mengsel van kruiden dat kan variëren maar vaak kaneel, nootmuskaat en allspice


N
Nutmeg: nootmuskaat


O
Oatmeal: havermout


P
Pumpkin spice: kruidenmengsel van kaneel, kruidnagel, gember, nootmuskaat en soms piment

Pouring cream: lichte room, met een laag vetgehalte (< 30%)

R
Rind: schil, maar alleen het gekleurde deel, niet het witte (van bvb. appelsien)


S
Self-rising flour: zelfrijzende bloem
Shortening: 100% vet (boter bevat altijd een percentage water), het bekendste merk is Crisco

Sour cream: zure room

W
Whipping cream: slagroom (35%), kan opgeklopt worden en wordt dan whipped cream genoemd

Y
Yolk: eigeel


Z
Zest: schil, maar alleen het gekleurde deel (zie ook rind)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen