woensdag 27 juni 2012

Chocolade cola cake

Het klinkt misschien raar maar smaakt fantastisch en geeft een heerlijk smeuïg resultaat....hier een recept van James Martin.
Ingrediënten (voor 6 personen)
250 g boter
250 g zelfrijzend bakmeel
3 eetelepels cacaopoeder
snufje zuiveringszout
2 dl cola
300 g ruwe rietsuiker
3/4 dl melk
2 eieren, losgeklopt
1 theelepel vanille-essence
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm van 24 cm licht in.
Zeef het zelfrijzend bakmeel met de cacao en het zuiveringszout in een kom. Voeg de suiker toe. Verwarm in een pan de boter met de cola op laag vuur tot de boter is gesmolten. Voeg de droge ingrediënten plus de melk, eieren en vanille-essence toe. Schep alles luchtig maar zorgvuldig door elkaar. Doe het beslag in de springvorm.
Je kan de taart overgieten met glazuur of een saus of allebei:-) Hieronder de recepten
Glazuur
60 g zachte boter
200 g poedersuiker, gezeefd
2-3 eetlepels cacaopoeder
2 eetlepels cola
Klop in een kom de boter, de poedersuiker en het cacaopoeder door elkaar. Klop de cola erdoor. Bestrijk de cake met het glazuur en laat dit opstijven.
Saus
1 king-size mars
scheutje double cream of slagroom
2 eetlepels minimarschmallows (kan ook worden weggelaten)
Laat de mars met een scheutje room smelten. Voeg de mini-marschmallows toe als je ze gebruikt. en giet over de taart.
Geniet van deze zoete zonde!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen