woensdag 4 juli 2012

kokos - ananascupcakes

Alweer een  lekker receptje uit het Hummingbird bakboek....Passend bij deze tropische temperaturen...

Ingrediënten (voor 12 cupcakes)

120 g bloem
140 g fijne kristalsuiker
11/2 theelepel bakpoeder
een snufje zout
40 g boter, op kamertemperatuur
1.2 dl kokosmelk
1/2 theelepel vanille-extract
1 ei
9 ananasringen uit blik, in kleine stukjes gehakt
gedroogd geraspte kokos om te versieren

kokosglazuur

250 g poedersuiker, gezeefd
80 g boter, op kamertemperatuur
1/4 dl kokosmelk

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170°C.

Doe de bloem met suiker, bakpoeder, zout en de boter in de kom van een keukenmachine met het kunststof deegmes en klop op de laagste stand tot alles goed vermengd is en het mengsel een zanderige consistentie heeft.

Roer in een andere kom de kokosmelk en de vanille door elkaar en klop dit op de middelste stand door het bloemmengsel tot het een gelijkmatig beslag is. Klop het ei erdoor.

Verdeel de stukjes ananas over de papieren vormpjes. Schep het beslag erover tot de vormpjes tot tweederde gevuld zijn en bak de cakejes 20-25 minuten in de warme oven lichtbruin. Laat de cakejes kort in de vorm afkoelen voor u ze op een taartrooster zet om helemaal koud te laten worden.

Voor het kokosglazuur

Klop de poedersuiker en de boter in een een keukenmachine met het kunststof deegmes op de middelste stand tot alles goed is vermengd. Schakel naar een lagere stand en giet geleidelijk de kokosmelk erbij. Schakel als alles vermengd is naar de hoogste stand en blijf 5-10 minuten kloppen tot het glazuur heel wit, licht en luchtig is.

Schep als de cakejes koud zijn het kokosglazuur erop en bestrooi eventueel met de geraspte gedroogde kokos.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen