woensdag 18 juli 2012

Appelrotsjes

Ingrediënten

175 g volkorenmeel, gezeefd
175 g bloem, gezeefd
2 tl bakpoeder
1/2 tl nootmuskaat
1/4 tl koekkruiden
125 g ongeraffineerde suiker
175 g boter, plus extra om in te vetten
125 g gedroogde dadels, zonder pit, fijngehakt
1 stevige appel, ongeveer 175 g, geschild en geraspt
1 ei
2-4 el melk

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190°C. Vet 2 bakplaten in.

Meng in een kom het volkorenmeel, de bloem, het bakpoeder, de nootmuskaat, de koekkruiden en suiker. Wrijf de boter erdoor.

Roer de dadels, appel en het ei erdoor en zoveel melk als nodig is om een samenhangend deeg te maken.

Schep flinke lepels van het deeg op de bakplaten.
Bak de rotsjes ongeveer 20 minuten. Laat ze volledig afkoelen voor u ze op een rooster legt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen