woensdag 11 juli 2012

Scones met bosbessen



Op regenachtige dagen als deze is het heerlijk om samen met een vriendin te kletsen en te genieten van een heerlijk kopje thee, samen met lekkere scones....
Hieronder een receptje uit het koekboek van Bill Granger
Scones met bosbessen van Bill Granger 
Ingrediƫnten
  • 250 g bloem
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 100 g koude boter, in kleine blokjes
  • 2 eieren, losgeroerd
  • 125 ml slagroom
  • 85 g bosbessen (eventueel diepvries), omgeschept met een beetje bloem
  • 1 ei, losgeroerd met 1 eetlepel melk (glazuur)
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

    Meng de bloem, de suiker, het bakpoeder en een snufje zout in de keukenmachine. Voeg de boter toe en mix het geheel totdat het grof gemengd is (stukjes boter blijven zichtbaar). Doe het mengsel over in een kom en meng de eieren en de room er met een tafelmes door.

    Bestrooi de blauwe bessen met een beetje bloem (om te voorkomen dat ze naar de bodem van het deeg zakken) en kneed ze met je handen voorzichtig door het deeg.

    Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot een vierkant van 15 x 15 cm. Snijd dit in vieren en snijd elk kwart doormidden. Leg alle stukken op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met het met melk losgeklopte ei. Bak ze in 15-20 minuten goudbruin. Serveer de scones warm, eventueel met een klontje boter.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen