donderdag 21 juni 2012

Lavendel cupcakes

Het moeten niet altijd aardbeien zijn. Veel mensen vergeten vaak dat er een hele reeks bloemen zijn die niet enkel eetbaar, maar ook erg lekker zijn! De mooie paarse kleur geeft deze cupcakes een echt zomersfeertje.
Hier volgt een recept uit "The Hummingbird Baking Book" dat u bij ons kan kopen.

voor 12 cc

Voor de cakejes:
  • 1,5 dl volle melk
  • 3 el Gedroogde lavendelbloemetjes
  • 120 g bloem
  • 140 g fijne kristalsuiker
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 40 g boter, op kamertemperatuur
  • 1 ei
Doe de melk met de lavendel in een kan en zet hem afgedekt enkele uren in de koelkast, liefst tot de volgende dag. Zet voor het glazuur de melk met de lavendel in een andere kan koel weg.
Verwarm de oven op 170° C/gasstand 2-3.
Doe de bloem met de suiker, het bakpoeder en de boter in de kom van een keukenmachine met een kunststof deegmes (of gebruik een elektrische handmixer) en klop op de laagste stand tot het mengsel een zanderige consistentie heeft.
Zeef de lavendelmelk (voor de cakejes), giet hem geleidelijk bij het bloemmengsel en blijf kloppen tot alles goed is vermengd. Klop het ei erdoor (schraap nog niet opgenomen ingrediƫnten van de wand van de mengkom met een pannenlikker in de kom).
Schep het beslag in papieren vormpjes tot ze tot twee derde zijn gevuld en bak de cakejes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven of tot het gebak terugveert als u op de bovenkant drukt. Een in het midden erin gestoken spies moet er schoon uitkomen. Laat de cakejes kort in de vormpjes afkoelen voor u ze op een taartrooster zet om ze koud te laten worden.

Voor het glazuur:
  • 12 kleine takjes lavendel (naar wens)
  • 1/4 dl volle melk
  • 4 el gedroogde lavendelbloemetjes
  • 250 g poedersuiker, gezeefd
  • 80 g boter, op kamertemperatuur
  • paarse levensmiddelenkleurstof (naar wens)
Klop de poedersuiker, boter en eventueel de kleurstof in de kom van een keukenmachine met een kunststof deegmes (of gebruik een elektrische handmixer) op de middelste stand tot alles goed is vermengd en het een samenhangend mensel is. Schakel terug naar de laagste stand. Voeg geleidelijk de gezeefde lavendelmelk toe en schakel als alles is opgenomen naar de hoogste stand. Blijf minstens 5 minuten kloppen tot het glazuur licht en luchtig is. Hoe langer u klopt, des te luchtiger het wordt.
Schep als de cakejes koud zijn het lavendelglazuur erop en garneer naar wens met een takje lavendel.
© The Hummingbird Baking Book

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen